En man blir ledsagad av en kvinna i gatumiljö.

Nu söker vi rättighetsstödjare

Nu söker rättighetsprojektet efter rättighetsstödjare/volontärer för att komma igång i projektets första försöksdistrikt Älvsborg och Skaraborg. Som rättighetsstödjare stöttar du personer med grav synnedsättning i att ansöka om ledsagning enligt LSS-lagen i sina hemkommuner.

Vem vi söker

Du som söker bör ha en bakgrund inom och/eller stort intresse av socialrättsliga frågor. Kanske är du en pensionerad eller blivande socionom eller jurist med intresse av att utvidga din kunskap inom insatser för personer med funktionsnedsättning. Innan uppdraget påbörjas får du en gedigen utbildning, där vi lär dig vad du behöver veta för att kunna ge detta stöd. Utbildningen fokuserar på lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS-lagen). Utbildningen pågår under en helg på Almåsa Havshotell i Västerhaninge utanför Stockholm. Resa, kost och logi är givetvis kostnadsfri för de som deltar.

När och var ska uppdraget genomföras

Engagemanget rör högst cirka 4 timmar per vecka. Du kan utföra uppdraget såväl via fysiska träffar som via mail och telefon. De som behöver ditt stöd kommer att vara boende i Älvsborgs och Skaraborgs län.

Minimiåtagande

Du bör finnas tillgänglig åtminstone sex månader framåt i tiden.

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse genom att skicka in en intresseanmälan där du berättar om dig själv och dina erfarenheter. CV bifogas efter att vi har fått kontakt.

Intresseanmälan skickas till volontärsamordnare Kim Vestin per e-post, eller via vårt formulär på Volontärsbyråns hemsida (se länk nedan).

E-post: kim.vestin@srf.nu

Länk till annonserna på Volontärsbyråns hemsida (annonserna för de olika kommunerna har samma innehåll)