Några trädkvistar ligger på ett bord med gula påskfjädrar av garn. Fjädrarna är gjorda genom att ca 8 cm långa garnbitar knutits runt en ståltråd, så att ståltråden täckts av garn, som en matta. Garnet är sedan klippt för att formas till en fjäder.

Påskfjädrar av garn

Påskhelgen närmar sig och här kommer ett litet tips på ett trevligt pyssel man kan göra för att få lite påskfint hemma.

Här är ett tips på hur man kan skapa ett alternativ till påskfjädrar, där man gör fjädrar av garn. Bilder och tips kommer från justwannahavefun.se.

Du behöver ståltråd, tejp, garn och en sax.

Så här går du tillväga:

  1. Fäst en bit ståltråd ( ca 15 cm lång, beroende på hur långa och stora fjädrar du vill ha) med en bit tejp i nedersta delen, exempelvis på en bordsyta. Böj upp ståltråden lite från bordet så blir det enklare att arbeta.
  2. Ta ett garn som du tycker om och snurra runt fyra av dina fingrar i ca 20-25 varv, beroende på hur många trådar du vill få ut av garnet att göra en fjäder av.
  3. Ta ur fingrarna ur garnet, håll om garnet och klipp det i båda ändarna så att du nu håller i flera lika långa garnbitar.
  4. Ta en garnbit i taget och knyt runt ståltråden, så att knuten hamnar mitt på ståltråden och garnet sticker ut lika mycket på varje sida om ståltråden. Knyt så att nästan hela ståltråden täcks, förutom en bit längst ner och en liten bit längst upp.
  5. Vik in ståltrådsbiten längst upp så att det inte sticker ut något vasst. Biten längst ner används för att fästa runt påskriset.
  6. Nu är fjädern inte särskilt lik en fjäder, utan behöver klippas och formas till en fjäder. Använd därför en sax för att forma garnet runt ståltråden så att den känns och ser ut som en fjäder.
  7. Nu kan du sätta fast din garnfjädrar i påskriset!

Vi önskar dig en glad påsk!