Två kvinnor sitter vid ett bord med varsin ram framför sig i papp, som de kan fästa runda träbitar på för att skapa ett konstverk av punktskrift.

150 personer deltog under Skapa Loss i Umeå

I helgen fick 150 medlemmar prova på stand up, luffarslöjd, poesi, drama, dans, körsång och konst på Scandic Plaza i Umeå. Arrangemanget, som var en del av kulturprojektet Skapa Loss, bjöd även på föreläsningar, underhållning, hjälpmedelsvisningar och kanske viktigast av allt - gemenskap!

En av dem som såg fram emot möjligheten att träffa andra med liknande förutsättningar var Hamid Salimi.

- Det är roligt att komma ifrån och få vara med på detta, att få träffa andra med liknande problematik och bli lite bortskämd. Det ska bli spännande med alla workshops som finns. Jag har bland annat siktat in mig på stand up och luffarslöjd, sa han under frukosten som serverades innan alla aktiviteter drog igång under lördagen.

Arrangemanget genomfördes denna gång tillsammans med Västernorrlands, Norrbottens, Västerbottens och Jämtlands distrikt. Trots att många rest långt för att vara med, fanns det mycket energi i lokalerna under helgen.

- Det är roligt att träffa folk. Den sociala biten är så viktig. Det är viktigt att ha såna här projekt. Man kan få en ny fritidssysselsättning, att inse att jag kan visst skapa, att det jag gör har ett kreativt värde, sa Anders Moritz.

Ett av de viktiga syftena med arrangemanget var att visa att det faktiskt finns ett uttryck för alla, oavsett om man har en synnedsättning eller inte. Innan arrangemanget avslutades frågade vi därför Anders Moritz vad han tar med sig från helgen.

- Att jag kan syssla med punktskriftskonst som terapiform. Att jag kan nå ut med budskap på det viset. Det handlar bara om att få tag i allt material. Det har varit inspirerande. Det är kul att kunna vara kreativ inom ett område som jag kan så väl som punktskrift.

Vi tackar alla som var med för en fantastisk helg och planerar vidare för vårens aktiviteter. Mer info om plats och tid kommer inom kort läggas upp i vår kalender här på sidan.