En ung kvinna sitter vid ett fönster med hörlurar i öronen, kopplade till sin telefon.

Kulturprojektet satsar på kultur på distans

Under våren har flera aktiviteter fått ställas in på grund av Covid-19 och kulturprojektet har fått tänka om och tänka nytt. Nu fokuserar vi på hur man kan genomföra och ta del av kulturaktiviteter på distans.

Under de senaste månaderna har vi dragit igång bokcirklar, satt ihop läs- och skrivkurser och kontinuerligt delat med oss av tips på hur man kan ta del av kultur på distans. Vi är i full gång med att planera fler aktiviteter likt dessa inför hösten. Under tiden kan du passa på att ta del av våra tips och idéer på pyssel och hantverk man kan prova att göra hemma. Vi delar också med oss av tips på scenkonst, litteratur och konstaktiviteter att ta del av från soffan. Har du exempelvis hört talas om Tedtalk.com, som delar med sig av internationella föredrag om det senaste inom teknik, underhållning, formgivning med mera? Vi har exempelvis samlat några föredrag, som visar hur man på olika sätt har utvecklat tekniker, för att göra konst och design tillgängligt för alla. Du hittar dessa och fler tips här på hemsidan, under fliken ”Kultur på distans”.

Om du vill ha mer inspiration kring hantverk du kan göra hemma och samtidigt få möjlighet att möta andra personer med intresse och kunskap om kultur- och hantverksaktiviteter - gå då med i vår Facebookgrupp! En digital mötesplats där vi delar med oss av information, bilder, videos och annat som vi inte har möjlighet till på Synskadades Riksförbunds Facebooksida. Du hittar sidan här.