HR-generalist med intresse för chefsstöd

Synskadades Riksförbund är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap och verkar för ökad självständighet. Med en stark röst driver vi frågor för att skapa likvärdiga förutsättningar och livschanser för synskadade.

Vårt rikskansli med cirka 60 anställda ligger i Enskede, södra Stockholm. På rikskansliet har vi fem verksamhetsområden som på olika sätt arbetar för att personer med synnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv. Inom SRF arbetar vi för att våra värdeord varm, alert och klok inte bara ska vara ord på papper, utan de är ord vi agerar, kommunicerar och fattar beslut utifrån.

Till kansliet söker vi nu en:

HR-generalist med intresse för chefsstöd

Som HR-generalist är du ett stöd för både chefer och medarbetare i olika personalärenden. Du kommer att rapportera till kanslichefen och du kommer regelbundet delta i ledningsgruppsmöten. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innebära följande:

 • driva rekryteringsprocesser tillsammans med berörd chef
 • stötta cheferna i aktuella frågor gällande personalärenden
 • delta i och vara sekreterare i arbetsmiljökommittén samt planera och genomföra den årliga arbetsmiljöronden
 • vara delaktig i aktuella rehabiliteringsärenden
 • samordna och organisera utbildningar och kurser
 • delta i och protokollföra fackliga förhandlingar
 • driva och genomföra medarbetarundersökning
 • vara delaktig i den årliga lönekartläggningen
 • bevaka nyheter och förändringar inom arbetsrätten
 • se över och uppdatera personalhandboken
 • personaladministrativt arbete

Du kommer att ha samarbete med kollegor i personalgruppen som utöver denna tjänst består av tjänst med inriktning på arbetsgivarstöd/controller för distrikt och föreningar i övriga landet samt en löneadministratör.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom personalfrågor vid högskola/universitet. Vi ser att du har minst fem års erfarenhet av HR- processer och det är meriterande om du har arbetat inom någon ideell organisation. Vidare krävs det att du har goda kunskaper inom arbetsrätt. Då SRF har kollektivavtal så ser vi gärna att du har erfarenhet av att tolka avtal.

Som person söker vi dig som har lätt för att skapa förtroende hos såväl chefer som medarbetare samt att du är trygg och har en hög integritet i arbetet. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ha ett prestigelöst förhållningssätt. För att lyckas i arbetet krävs det även att du har lätt för att samarbeta och att självständigt driva ditt arbete framåt.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent med inledningsvis sex månaders provanställning. Tillträdesdag snarast eller enligt överenskommelse. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Tjänstens placering är på rikskansliet i Enskede. Notera att det finns hundar på kansliet.

Intresserad?

Har du frågor kan du kontakta:
Kanslichef Ulrika Norelius Centervik, 08-39 92 31, ulrika.norelius.centervik@srf.nu 
HR-generalist Annica Nyhlén, tel. 08-39 91 52, annica.nyhlen@srf.nu 
Facklig kontaktperson för Unionen, Joachim Kåhlman, 08-39 92 27,
joachim.kahlman@srf.nu 

Skicka in din ansökan med cv och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu  senast den 5 februari 2021. Notera att vi kan komma att påbörja urval och intervjuer under ansökningstiden. Skriv i ämnesraden vilken tjänst det är du söker.
SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsfördelning, personer med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi har kollektivavtal (Unionen-Fremia).

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.