Gul labrador rakt framifrån bredvid förare i svarta jeans och jacka.

Konsulent till Ledarhundsverksamheten

Synskadades Riksförbund är landets främsta företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, ökar självständigheten och med en stark röst driver Synskadades Riksförbund frågor för bättre livskvalitet.

SRF har enligt lag uppdrag att tilldela personer som saknar ledsyn dispositionsrätt till en ledarhund. Vi erhåller statsbidrag för att bland annat köpa ledarhundar som kan tilldelas förare.

Till ledarhundsverksamheten söker vi nu en

Ledarhundskonsulent

Ditt arbete kommer i huvudsak att bestå av kontakt med leverantörer inför slutprov av hundar, genomförande av slutprov, samt presentera förslag gällande tilldelning av hund till förare. Vidare att genomföra informationskurser för blivande förare och ge förslag om dispositionsrätt till verksamhetschefen. Även support till förarna ingår i arbetsuppgifterna.  

Arbetet innebär många tjänsteresor med övernattningar runt om i hela Sverige. Tjänstebil kan tillhandahållas.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha kvalifikationer avseende dressyrkompetens/ ledarhundsutbildning. Du har aktuell erfarenhet av orienteringsförmåga hos personer som har synnedsättning som använder ledarhund som förflyttningshjälpmedel. Det är extra meriterande om du är utbildad synpedagog. Du har körkort med behörighet B.

Personliga egenskaper

Som person har du en utpräglad känsla för att vilja ge bästa service och du bemöter människor på ett vänligt och tillitsskapande sätt. Du har lätt för att samarbeta och trivs med att vara del i ett team där man tillsammans bidrar och löser gruppens gemensamma arbetsuppgifter.

Ditt dagliga arbete präglas av SRF:s värdeord: varm, klok och alert. Vi ser flexibilitet, ansvarstagande och god samarbetsförmåga som viktiga personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent med inledningsvis sex månaders provanställning. Tillträdesdag augusti 2020, eller enligt överenskommelse. Eftersom vi tillämpar löpande rekrytering kan tjänsten komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför gärna in din ansökan snarast dock senast den 28 maj.

Din bostad är den tjänsteort som arbetet utgår ifrån.

Intresserad

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu senast den 28 maj 2020.

Genom att ansöka om tjänsten godkänner jag att mina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering. Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för de som handlägger rekryteringen inom organisationen i enlighet med GDPR.

Läs mer om hur Synskadades Riksförbund behandlar personuppgifter

Har du frågor så går det bra att kontakta:
verksamhetschef Lena Ridemar, 08-39 91 51, lena.ridemar@srf.nu

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta:  
HR generalist Annika Kåreceus, 08-39 91 52, annika.kareceus@srf.nu

Facklig representant för Unionen:
Joachim Kåhlman, 08-39 92 27, joachim.kahlman@srf.nu

SRF eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn könsfördelning, personer med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund. Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

Inför rekryteringen har Synskadades Riksförbund tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.