En person sitter i en rullstol med en bärbar dator i knät
En egen plats på nätet där man kan våga vara öppen, var målet när Camilla Antesson startade sin sajt.

Ny sajt ska få fler att mötas

Camilla Antesson från Malmö har startat en ny mötesplats på nätet. Sajten heter future4us och riktar sig främst till personer som har någon form av funktionsnedsättning och som vill komma i kontakt med nya vänner.

– Det här är inte en dejtingsajt, utan mer för den som vill hitta en vän, chattkompis eller andra likasinnade. Jag vill hjälpa människor att mötas, säger hon.

Att det finns ett behov av en särskild kontaktsida för personer med funktionsnedsättning blev Camilla Antesson övertygad om efter att ha testat flera traditionella dejtingsajter. Hon är själv seende, men när hon i undersökningssyfte utgav sig för att vara blind upplevde hon snabbt mycket negativ respons från andra användare.

– Det var fruktansvärt. Någon blockade mig, någon skrev förnedrande och undrade hur jag kunde ta upp deras tid och tyckte att jag borde söka kärlek på andra sidor. Då kände jag att alla med en funktionsnedsättning – synlig eller dold – skulle få en egen sajt där man kan känna sig trygg och våga vara öppen, berättar hon.

Sajten öppnade i november förra året och har idag drygt tvåhundra medlemmar i hela landet. Eftersom den inte är annonsbaserad kostar det att bli medlem.

Det finns sedan tidigare dejtingsajter för personer med funktionsnedsättningar.

Vad tycker du? Skulle du vilja leta vänner eller kärlekspartners på en traditionell mötessajt eller på en som är riktad till personer med funktionsnedsättningar? Lyssna hur det lät när en läsarpanel tyckte till i Radio SRF. Här hittar du programmet.