Copywriter med projektledaregenskaper

Synskadades Riksförbund är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap och verkar för ökad självständighet. Med en stark röst driver vi frågor för att skapa likvärdiga förutsättningar och livschanser för synskadade.

Vårt rikskansli med cirka 60 anställda ligger i Enskede, södra Stockholm. På rikskansliet har vi fem verksamhetsområden som på olika sätt arbetar för att personer med synnedsättning ska kunna leva ett rikt och självständigt liv. Inom Synskadades Riksförbund arbetar vi för att våra värdeord varm, alert och klok inte bara ska vara ord på papper, utan de är ord vi agerar, kommunicerar och fattar beslut utifrån.

Vem söker vi?

Vi söker dig som vill hjälpa oss att nå ut och engagera. Som copywriter ska du leverera starka kommunikativa och kreativa produktioner, som belyser synskadades rätt till delaktighet och jämlikhet på alla områden och möjligheten att leva ett aktivt och självständigt liv. Som projektledare kommer du främst att hålla i våra DM- och insamlingskampanjer men också företagssamarbeten och liknande.

Du kommer att utgöra en viktig del på vår marknadsavdelning men också samverka med resten av organisationen. Arbetet innefattar textproduktion för insamlingskampanjer, marknadsföring, PR, intern/externinformation samt projektledning. Rollen ansvarar för att planera, producera och följa upp informations- och insamlingskampanjer. Du arbetar även med nyhetsbrev, broschyrer, produktblad och producerar innehåll till vår hemsida och sociala kanaler. Vi tror att du älskar det skrivna ordet, och har förmågan att i skrift göra det svåra enkelt.

Dina erfarenheter

 • Du har minst fem års erfarenhet inom marknadsföring och projektledning, där du självständigt har drivit flera parallella projekt
 • Erfarenhet av copy arbete och är en van skribent av marknadsförings- och informationstexter.
 • Har dokumenterad erfarenhet av att planera, samordna, producera och följa upp innehåll för både print, sociala medier och webb.
 • Kan skriva både informativa och kreativt engagerande texter för allt från kampanjer till medlemskommunikation.
 • Erfarenheter av insamlingsarbete är en fördel.
 • Du är en driven projektledare med erfarenhet av tryckprocesser och avancerade tryckbeställningar.

Dina personliga egenskaper

 • Ett varmt, alert och klokt bemötande är en självklarhet för dig.
 • Du är strukturerad, planerar, organiserar och prioriterar aktiviteter på ett effektivt sätt.
 • Du sätter upp och håller viktiga tidsramar.
 • Du är prestigelös och har fokus på att skapa goda relationer och hitta lösningar tillsammans med andra.
 • Du har ett starkt självledarskap, och har förmåga att prioritera din egen och andras tid på ett hållbart sätt.
 • Du är kreativ och har en förmåga att tänka nytt.
 • När du ställs inför komplexa utmaningar är du lyhörd och lösningsorienterad

Kvalifikationer

 • Akademisk examen med inriktning på kommunikation, journalistik, marknadsföring eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig.
 • Har goda kunskaper i Adobes program, samt har arbetat med olika webbpubliceringssystem.

Meriterande erfarenheter:

 • Erfarenhet från att ha arbetat i en ideell organisation, gärna inom idéburen sektor.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

I din ansökan vill vi gärna att du ger exempel på kampanj- eller marknadsföringsstrategi du gjort samt mätbara effekten av den. Vi vill även be dig skicka med eventuella arbetsprover. Exempel på arbetsprover kan vara både korta och lite längre texter från kampanjer/annonser/informationsmaterial, samt eventuellt pdf av trycksak du har formgivit.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med sex månaders provanställning. Tillträdesdag så snart som möjligt, eller enligt överenskommelse.

Vi har kollektivavtal (Unionen-KFO).

SRF är en hundvänlig arbetsplats.

Sök jobbet

Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev till e-post: jobbansokan@srf.nu, så snart som möjligt, senast 30 oktober.

Vi intervjuar löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Eva Vallin, Chef Marknad: 08-39 93 23, eva.vallin@srf.nu

Facklig representant för Unionen är:

Sally Thunström, 08-39 92 26, sally.thunstrom@srf.nu

Synskadades Riksförbund eftersträvar mångfald och värdesätter de kvaliteter som det tillför verksamheten att bland våra medarbetare ha en jämn köns och åldersfördelning, personer med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund.

Vi undanber oss all kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.