Hampu sitter vid ett skrivbord på ett kontor. Han har datorskärmen mycket nära ögonen.
– Det kom som en chock eller som en blixt från klar himmel när jag plötsligt började tappa synen, först på ena ögat och sedan någon månad senare på andra ögat, säger Hampus Wännerdahl.

Synskadan en tillgång för Hampus

Man kan starta sin karriär och ta sig till en chefsposition även om man har en grav synnedsättning. Det är Hampus Wännerdahl ett bevis på. Han låter inte synskadan bestämma över sitt liv och sätta käppar i hjulen för det han vill göra. – Även om jag inte tappat synen så hade jag nog velat gå mot en ledarroll, en chefsposition. Med synnedsättningen så tror jag det passar mig ännu bättre. text: Emelie Pålsson foto: Magnus Liam Karlsson & Ann Patmalnieks

Hampus Wännerdahls främsta tips om man vill starta karriär när man har en synnedsättning är att inte låta ens funktionshinder vinna över en, man måste ta kontroll över sin situation och hantera den på bästa sätt.
– När man tappar sin syn så är man fortfarande samma person, man är lika smart, man är lika snygg som innan. När man tappar sin syn så behöver man hantera det med verktyg och hjälpmedel och sedan hitta rätt inställning till det. Det är det grundläggande, så man inte riskerar att förminska sig själv.
Hampus är 39 år och bor i Stockholm tillsammans med sin fru och deras två barn. Han har ögonsjukdomen LHON, eller Lebers som den också kallas. Synen började försämras för Hampus sommaren 2009.
– Det kom som en chock eller som en blixt från klar himmel när jag plötsligt började tappa synen, först på ena ögat och sedan någon månad senare på andra ögat. Jag kunde känna nästan dag för dag hur synen blev allt sämre.
Han visste inte att han bar på det genetiska arvet, eftersom sjukdomen är så ovanlig. Synen försämrades gradvis under ungefär ett halvår innan det stannade av, och idag har han en synskärpa på ungefär 0,02.

Hampus arbetar sedan ett och ett halvt år tillbaka på IP-Only/Global Connect, ett företag som gräver och installerar villafiber, samt levererar internetuppkopplingar till företag och kommuner. Han är chef över ett projektkontor som ansvarar för de projekt som drivs på teknikavdelningen. När Hampus arbetar med dator använder han ZoomText, vilket gör att han både kan få det han arbetar med uppläst och förstorat.

Några år efter att Hampus fick sin synnedsättning träffade han en karriärcoach vid ett flertal tillfällen. Efter det kände han sig tryggare och mer säker på vad han ville göra. Han ville ha en chefsposition redan innan han blev synskadad, men när han fick sjukdomen insåg han att det passade honom perfekt. När han visste vad han ville sträva efter så lyckades han snart få en chefsroll, först som vikariat, men det visade sig fungera så bra att det blev permanent.

Han fick sitt nya jobb genom sitt kontaktnät och han menar att det är ett bra sätt att få in en fot på en ny arbetsplats.
– Oavsett synnedsättning eller inte så är kontakter ofta en bra ingång till jobb. Sedan kan jag tänka mig att det är en ännu bättre och viktigare dörröppnare som synskadad. Vare sig man vill tro det eller ej så är det klart att folk har förutfattade meningar.

När man ska komma igång på en ny arbetsplats menar Hampus att det viktigaste är att få alla hjälpmedel på plats. Han pekar också på vikten av att vara öppen och tydlig med sin synnedsättning, samt berätta vilka fördelar den medför. Oavsett vilket funktionshinder man har så är folk osäkra på hur de ska hantera det, men Hampus tror att om man själv är tydlig så blir det lättare för andra.
När Hampus sökte jobb tidigare skrev han om sin sjukdom i sin första ansökan, men han upplevde att det var svårt att bli kallad till intervju då. Därför tog han bort det och berättade om sin synnedsättning på den första intervjun i stället. Då fick han visa vem han var och fick samtidigt förklara sin situation ansikte mot ansikte.
– Man vill öka chanserna att få komma på intervju och få träffa arbetsgivaren, men väl där vill man vara öppen.
Hampus belyser vikten av att HR-personer är så närvarande som möjligt när det börjar en ny medarbetare med synnedsättning. De behöver lära sig hur situationen är och vilka svårigheter en synskada medför.
– Det kommer säkert dyka upp diverse problem eller utmaningar där man behöver stöttning och då är det bra att ha en HR-person som förstår.

Hampus understryker att synnedsättningen är en tillgång för honom i arbetet. Som synskadad petar han inte för mycket i detaljer, utan diskuterar hellre med sina medarbetare. Han tror det hade varit svårare att ha en specialistroll eftersom man då behöver arbeta mer själv och gräva i olika program, medan hans jobb som chef går ut på att coacha sina medarbetare, därför anser han att man inte är beroende av synen på samma sätt.
– Jag själv har landat i att det finns ett antal fördelar med min situation som gör att jag faktiskt gör ett bättre jobb. Samtidigt finns det saker som är jobbiga, men de kan man lära sig att hantera och vissa saker kan man låta andra göra. 

Hampus arbetstips

• Ta hjälp av ditt nätverk, det kan vara en ingång till nya jobb.
• Ta gärna hjälp av en jobbcoach för att klara ut vart du strävar.
• Låt dig inte förminskas av din synnedsättning, du är lika smart som andra.
• Nämn inte i ansökningsbrevet att du har en synnedsättning. Berätta hellre om den vid första mötet.
• Se till att få alla hjälpmedel på plats, hellre för många än för få, så kan man sedan sortera bort det man känner att man inte behöver.
• Se till att få stöd av en HR-person på arbetsplatsen
• Var öppen med din synnedsättning på arbetsplatsen.
• Din synnedsättning kan vara en tillgång i arbetslivet. Att inte se kan göra att du lägger fokus på rätt saker.

Om LHON

• Är en ärftlig sjukdom som oftast drabbar unga män.
• Karaktäristiska symtom är en snabbt försämrad syn. Först det ena och sedan på det andra ögat.
• Sjukdomen påverkar synnerven, den orsakar brist på energi i cellerna.
• Det finns ännu ingen botande behandling.